København - Et godt mødested

Der er ingen tvivl om, at København i mange år har været et attraktivt mål for turister i kraft af byens unikke kombination af arkitektur, fantastiske gastronomiske oplevelser samt den karakteristiske Skandinaviske design- og tekstilmode.

Imidlertid har omverdenen også fået øjnene op for Københavns potentiale som møde- og kongresby, og hovedstaden ligger på top 10 over kongres- og konferencebyer i Europa. Dette skyldes blandt andet byens optimale infrastruktur, det høje serviceniveau og de mange fantastiske, moderne venues; kort sagt rummer København alle de forudsætninger der skal til, for at skabe en succesfuld konference.

Nr. 1 på The Safe City Index 2021
Den danske hovedstad er i en ny undersøgelse lavet af The Economist blevet kåret til verdens sikreste by. Rapporten »The Safe Cities indeks 2021« fra The Economist Intelligence Unit rangerer 60 byer på baggrund af 76 faktorer som blandt andet indebærer digital, sundhed, infrastruktur samt personlig og miljømæssig sundhed

”European green capital”

Københavnerne er yderst bevidste om miljø og bæredygtighed, hvilket afspejles i bybilledet. Først og fremmest er København kendt som en cykelby, og Københavnene benytter sig flittigt at denne transportform - tilsammen cykler de mere end 1,13 millioner kilometer om dagen. I København står over 2000 cykler til rådighed, som turister og besøgende nemt kan leje, og de mange cykelstier gør det bekvemt og hurtigt at komme rundt i byen. Den miljøvenlige transportform betyder desuden, at luften er særdeles uforurenet og at København derfor ligger på 2. pladsen over de reneste byer i Europa.

Endvidere tænkes der i høj grad i grønne løsninger inden for arkitektur og teknologi og byen er derfor også førende inden for afvikling af bæredygtige møder. Faktisk er hele 73% af byens hotelværelser miljøcertificerede ligesom at København i 2014 officielt blev kåret til "European Green Capital". Inden for afviklingen af bæredytige møder er København blandt de førende byer, og hele 73 % af byens 21.000 hotelværelser er miljøcertificerede. Crowne Plaza Copenhagen Towers, et Danmarks grønneste hoteller, er et eksempel på, hvordan et hotel kan drives så bæredygtigt som muligt og samtidig fungere som et ideelt mødevenue. 

Direkte fly til 150 destinationer

Københavns Lufthavn er desuden Nordeuropas centrum for lufttrafik med direkte flyforbindelser til over 150 internationale destinationer, og er for tiende gang udnævnt til at være Europas mest effektive lufthavn. Fra lufthavn til centrum tager det blot 13 minutter med tog eller Metro – og Bella Center Copenhagen er et stop på vejen med under 10 minutter til Københavns Lufthavn og under 10 minutter til Københavns centrum.

København som turistdestination

København består af forskellige kvarterer med hver sit særpræg. Nørrebro og Vesterbro er byens hippe kvarterer, der byder på masser af moderne designbutikker, gode restauranter, trendy caféer og barer. Østerbro og Frederiksberg er stilige og med mange grønne områder. Christianshavn er romantisk med gamle bindingsværkshuse, brostensbelagte gader og kanalerne, der løber igennem byen, mens Indre by er Københavns ældste kerne, hvor du også finder de mest berømte seværdigheder. København udvider i øjeblikket med nye bydele - henholdsvis Nordhavn og Ørestad - hvor du kan opleve en anden form for urban, moderne og særpræget arkitektur. Bedst af alt er alt indenfor gå-afstand og nemt at komme til - og fra.

Gastronomi, design og arkitektur er nøgleord i den smukke metropol. Desuden er København et shoppingmekka, der byder på det bedste af det traditionelle skandinaviske design og mode.
Københavnerne bruger aktivt deres by og i sommermånederne danner offentlige områder, parker og pladser rammerne for koncerter, pop-up restauranter, festivaler og kulturoplevelser. Danskerne er flere gange blevet kåret til verdens lykkeligste folkefærd og har utvivlsomt en høj levestandard – men ligeledes er de af FN blevet kåret til én af verdens mest produktive arbejdsforcer og har en fællesidentitet som videnssamfund.

Læs mere om Danmarks dynamiske hovedstad