Responsible Hospitality

I Bella Center Copenhagen arbejder vi ud fra begrebet Responsible Hospitality. Det betyder, at vi – udover at levere den bedste service til vores gæster og kunder – tager ansvar for vores påvirkning på miljø og samfund, og at vi bestræber os på at have en positiv indvirkning på vores omgivelser. Vores overordnede mål er at være klimaneutral inden 2050.

Fakta:

  • Gratis klimarapporter:
    Fra 2024 udarbejder vi klimarapporter til store events uden beregning.
  • Certificeringer:
    ISO 14001 & 20121-certificeret siden 2024, og Green Key-certificeret siden 2009.
  • Vedvarende energi:
    Vi genererer ca. 30% af vores energi gennem et 16.000 m2 solcelleanlæg integreret i taget.
  • Fokus på nul spild:
    Vi sorterer vores affald i 21 forskellige fraktioner og sender mindre end 0,5% på lossepladsen (2022).
  • Innovativt genbrug:
    Madspild bliver til biogas, og ved hjælp af partnerskaber er det vores ambition at give affald og overskudsmaterialer nyt liv gennem genanvendelse og upcycling.

Opdag Responsible Hospitality

Lad os sammen skabe uforglemmelige øjeblikke, ansvarligt.

Certificeringer & Ledelse

I overensstemmelse med ISO 14001 & 20121 og vores omfattende Bæredygtighedspolitik arbejder vi aktivt mod at opnå vores Målsætning for 2024. Her lægges vægt på øget vedvarende energi og reduceret madspild. Hal D, vores seneste tilføjelse, har modtaget en DGNB Guld-certificering for bæredygtigt byggeri, som falder i tråd med vores 360-graders strategi for Responsible Hospitality.

Fokus på bæredygtighed:

  • ISO 14001 & 20121-certificeret siden 2024
  • Green Key-certificeret siden 2009
  • DGNB Guld-certificeret multiarena
  • Medlem af FN's Global Compact
  • FN's verdensmål (Sustainable Development Goals, SDG)
  • Kortlægning af klimaaftryk og årlig ESG-rapportering
  • Underskriver af Net Zero Carbon Events Pledge siden 2021

Klimarapporter for store events

Fra 2024 tilbyder vi klimarapporter for alle store arrangementer, der afholdes i en eller flere af Bella Center Copenhagens haller. Rapporten inkluderer gennemsigtighed af eventets udledninger for scope 1, 2 og 3 og giver et detaljeret billede af den samlede miljømæssige indvirkning. Vi tror på at dele viden. Derfor er vores klimarapporter gratis.

  • Gratis klimarapporter for store events:
    Modtag en klimarapport for dit arrangement uden beregning.
  • Emissionsindsigter:
    Få en dybdegående indsigt i udledningerne forbundet med opsætning og afvikling af dit næste store arrangement.
  • Målrettede udledninger:
    Vi sporer og måler vores miljøpåvirkning for scope 1, 2 og 3 udledninger og genererer en rapport i overensstemmelse med GHG-protokollen. Tallene omfatter energi, affald, indkøbte varer og tjenesteydelser, mad og drikkevarer samt upstream-transport.

Energi & Klima

I Bella Center Copenhagen håndterer vi vores miljømæssige indvirkning ansvarligt. Inden 2050 er det vores ambition at være klimaneutrale med en reduktion på 50% inden 2030. Vores strategier inkluderer:

Vedvarende energi: Vores solcelleanlæg dækker 16.000 m2, svarende til størrelsen på to fodboldbaner, og genererer over 2,4 millioner kWh årligt – ca. 30% af vores energibehov.

Grøn omstilling: Vi arbejder sammen med flere partnere for at fremme Ørestads grønne omstilling med fokus på blandt andet energieffektivitet og -lagring.

Bæredygtige investeringer: Hal D er DGNB Guld-certificeret, som understreger vores ønske om en holistisk tilgang til bæredygtighed.

Fakta om Energi & Klima

  • Med vores solpaneler producerer vi grøn energi i et omfang, som svarer til at kunne forsyne 537 husstande med to voksne og to børn hvert år.
  • Vi er stolte underskrivere af manifestet Planet Copenhagen, som tager handling på fem vitale punkter.
  • Vi forpligter os til at fastsætte videnskabsbaserede mål i 2024.

Affaldshåndtering

Responsible Hospitality er vores dna, og i det ligger vores ambition om klimaneutralitet. Vores mål er at minimere mængden af affald ved at reducere, genbruge, genanvende og omdanne materialer. Vores organiske affald omdannes til biogas, der forsyner danske hjem, og vi arbejder med affaldssortering og genanvendelse i alle aspekter af vores drift.

Fakta om Affaldshåndtering

  • Vi sorterer vores affald i 21 forskellige fraktioner.
  • Affald, der ender på lossepladsen, er reduceret til mindre end 0,5% (2022).
  • I perioden 2019-2022 er vores affald skåret ned med 40%.
  • Vi samarbejder med eksterne partnere om at udvikle nye genbrugsløsninger.

Mad & Drikke

Mad og bæredygtighed hænger uløseligt sammen for os. Derfor har vi fokus på førsteklasses, sæsonbetonede og lokalt producerede føde- og drikkevarer. Fra fair trade til økologi støtter vi op om leverandører, der sætter dyrevelfærd og bæredygtighed højt. Eksempler på partnerskaber er Orang Utan Coffee og Bybi.

Fakta om Mad & Drikke

  • Holistisk fokus:
    Orang Utan Coffee er kvalitetskaffe, dyrket under bæredygtige forhold på Sumatra med respekt for landmænd, bevarelse af regnskoven og beskyttelse af orangutanger.
  • Biodiversitet:
    Bistader nær Bella Center Copenhagen og AC Hotel Bella Sky Copenhagen producerer vores honning og passes af Bybi. I 2023 producerede bierne 152 kg honning.
  • Miljøvenlige valg:
    Vi prioriterer sæsonbetonede, lokale, fair trade, økologiske, certificerede og dyrevenlige produkter med gennemsigtig klimapåvirkning.
  • Drikkevand:
    For at minimere forbruget af plastikflasker har vi installeret stationer med postevand.
  • Affaldsreduktion:
    Strategisk reducering af madspild gennem træning, indkøb, planlægning, donationer af overskudsmad til lokale organisationer og omdannelse til biogas.

Social ansvarlighed

Som en af Danmarks førende indenfor møde- og udstillingsbranchen ønsker vi at fremme integration, skabe konkrete resultater og bidrage til meningsfuld beskæftigelse i København. Gennem initiativer som donationer af overskudsmad, julemiddage for hjemløse og løbende uddannelse af vores kokke med fokus på bæredygtighed tager vi et socialt ansvar.

Fakta om Social ansvarlighed

  • Vi samarbejder med organisationer, jobcentre og NGO'er for at rekruttere, uddanne og fremme karrieremuligheder for mennesker, der ellers ville gå ledige.
  • Vores arbejdsstyrke repræsenterer en bred vifte af nationaliteter. Det fremmer inklusion og kulturel udveksling.
  • Vi afsætter 5% af vores kokkes arbejdstid til løbende uddannelse med fokus på bæredygtighed og kompetenceudvikling.
  • I samarbejde med Københavns Kommune har vi planer om at åbne en daginstitution og dermed styrke båndene til det lokale samfund.